Pages

Saturday, January 2, 2010

Pilihan Raya Kampus

Assalamualaikum, salam 1 Malaysia dan salam aspirasi untuk mahasiswa bersatu....

Pilihan Raya Kampus (PRK) untuk pemilihan Majlis Perwakilan Pelajar bagi sidang 2009/2010 dijangka akan berlaku dlm bulan Januari. Ramai yang masih tertanya-tanya bilakah tarikh sebenar PRK bagi tahun ini. Teka teki ini terus menghantui semua orang di uiversiti bukan sahaja mahasiswa/i malah staf-staf dan juga masyarakat di luar kampus.

Tetapi perkara yang menarik berkenaan PRK di USM ini ialah pertembungan antara Pro-Aspirasi dan Pro-Mahasiswa. Jentera bagi kedua-dua pihak dikhabarkan telah bersiap sedia dengan persediaan untuk 'berperang' pada PRK kali ini. Bagi kami di jentera Pro-Aspirasi, kami juga telah bersiap sedia dengan jentera dan juga calon-calon bagi mempertahankan majoriti kerusi yang dimenangi pada PRK yang lepas.

Kemenangan Pro-Aspirasi bermakna perjuangan untuk memastikan kebajikan mahasiswa/i yang masih belum selesai akan terus diperjuangkan. Terdapat pihak-pihak tertentu yang menganggap Pro-Aspirasi adalah pak turut kepada HEP.Saya menafikan perkara ini sekeras-kerasnya kerana kami Majlis Perwakilan Pelajar sidang 08/09 hanya akan bersetuju dengan pihak HEP tentang sesuatu perkara apabila ia mendatangkan manfaat dan kebaikkan kepada mahasiswa/i USM tetapi tidak akan bersetuju dengan pihak HEP jika sesuatu perkara tersebut tidak mendatangkan kebaikkan kepada mahasiswa/i USM.

Kami tidak menjadi pak turut kepada parti politik luar seperti terdapat pihak-pihak tertentu dalam USM. Perjuangan kami adalah untuk memastikan kebajikan mahasiswa/i USM terus terpelihara dan menjadi suara mahasiswa/i USM untuk isu-isu tertentu di dalam kampus atau di luar kampus..Sesungguhnya utamakan kepentingan rakan-rakan daripada kepentingan peribadi...

SAYA ASPIRASI
DIA ASPIRASI
KAMI ASPIRASI
SEMUA ASPIRASI

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...