Pages

Tuesday, August 9, 2011

Parlimen Mahasiswa USM...
Salam Ramadhan,

Majlis Perwakilan Pelajar USM 09/10 adalah pelaksana kepada Parlimen Mahasiswa USM yang telah bersidang buat pertama kalinya pada tahun lepas.Pelaksanaan Parlimen Mahasiswa di Universiti Sains Malaysia telah membuktikan yang mahasiswa dan pihak pentadbiran boleh bekerjasama bukannya bermusuhan.Kewujudan Parlimen Mahasiswa USM telah membuktikan bahawa mahasiswa pada hari ini boleh memikirkan cara terbaik untuk menyelesaikan isu-isu yang timbul. Walaubagaimanapun, pihak pentadbiran universiti perlu menyokong usaha untuk menwujudkan parlimen mahasiswa ini kerana ia juga telah menjadi salah satu amanat Menteri Pengajian Tinggi untuk tahun ini.

Pihak pentadbiran universiti perlu memberikan kebebasan yang terpimpin ini kepada mahasiswa dan biarkan mahasiswa yang mencorakkan parlimen mahasiswa mereka seperti yang telah dilakukan di USM. Mahasiswa pada hari ini perlu matang dalam melakukan apa-apa tindakan dalam menyelesaikan apa-apa isu yang timbul.

Pada hari ini Parlimen Mahasiswa USM telah mengorak langkah dengan mempunyai laman web tersendiri. Laman web Parlimen Mahasiswa USM ialah

http://www.parlimenmahasiswa.usm.my/Mahasiswa yang hebat pada hari ini bukanlah mahasiswa yang asyik membangkang dan mengkritik tanpa memberi sebarang idea tetapi kritikan perlulah disertai dengan idea dan inilah yang telah dilakukan oleh mahasiswa dari USM. Diharapkan sahabat-sahabat dari universiti lain dapat melakukan perkara yang sama supaya kita tidak dipandang rendah oleh masyarakat.

Ahmad Wafi Bin Sahedan

PMK

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...