Pages

Thursday, August 4, 2011

Tahniah Datuk Dr Hassan Ali!!

Salam Ramadhan,

Murtad ni bukan cerita main2.Teringat sewaktu pemerintahan khulafa' Ar-Rashidin di zaman Saidina Abu Bakar As-Siddiq, terdapat umat Islam pada zaman itu yang murtad setelah kewafatan Nabi Muhammad SAW. Saidina Abu Bakar telah mengambil keputusan untuk memerangi golongan yang murtad ini.

Pada hari ini, perkara yang sama telah dilakukan oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dengan menyerbu Gereja Methodist Damansara Utama dengan dakwaan ada usaha untuk memurtadkan orang Islam.Dikhabarkan terdapat 12 orang Islam yang hadir pada majlis berbuka puasa tersebut.

Ramai yang mengecam tindakan tersebut termasuklah pihak-pihak tertentu dalam Pakatan Rakyat, PAS diam je ka??? Tapi tahniah Datuk Dr. Hassan Ali yang mempertahankan tindakan tersebut walaupun mungkin tidak dapat sokongan dari pihak-pihak tertentu dalam PAS.Ini kenyataan Datuk Dr Hassan Ali, http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/hasan-ali-pertahan-jais-dakwa-ada-usaha-murtadkan-muslim/ .

Perlu diingatkan murtad ini perlulah diperangi oleh semua pihak termasuklah UMNO dan Pas. Walaupun perkara 11 dlm Perlembagaan Persekutuan menjamin kebebasan beragama, tetapi org Melayu yang memang sudah beragama Islam tidak boleh menukar kepada agama lain atau ringkasnya murtad.

Semoga umat Islam di Malaysia ini memelihara dan membela agama Islam dan kita perlu ingat bahawa agama Islam ini bukanlah hak milik kekal sesebuah organisasi tetapi milik bersama..

Ahmad Wafi Bin Sahedan

PMK

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...