Pages

Sunday, August 7, 2011

Murtad??

Salam Ramadhan,

Hari Ahad adalah hari untuk berehat untuk orang yang bekerja..hehe..Saya tertarik dengan kenyataan Mufti Perak hari ini di berita harian dengan mengatakan banyak usaha untuk memurtadkan umat Islam di Malaysia.

Tan Sri Harussani Zakaria,Mufti Perak telah mendedahkan bahawa laporan Persatuan Paderi Malaysia yang mengisytiharkan lebih 230,000 umat Islam memeluk Kristian pada 2008 tapi ada yang mengatakan mufti ini berdusta..Betul ke tentang angka ini??

Mufti tersebut ada menyebut antara strategi diguna gereja mempengaruhi umat Islam termasuk mengadakan aktiviti memberi makanan seperti di sekitar masjid pada waktu solat Jumaat dan Maghrib selain mengedar risalah agama ke rumah dan memberi wang kepada pelajar.

Adakah murtad ini perlu dipandang remeh oleh umat Islam??Perkara 3 dalam Perlembagaan Persekutuan ada menyebut bahawa agama Islam adalah agama rasmi persekutuan tetapi agama-agama lain boleh diamalkan dengan aman dan damai.Penyebaran agama bukan islam kepada umat islam tidak boleh sama sekali.

Umat Islam pada hari ini berdepan dengan cabaran yang besar selain dari politik.Bangunlah Umat Islam!!

Ahmad Wafi bin Sahedan

PMK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...