Pages

Wednesday, August 10, 2011

BERSIH di London??
Salam Ramadhan,

Nampaknya ada juga "Bersih" yang telah berlaku di London baru-baru ini. Rompakan dan kecurian telah berlaku seiring dengan demonstrasi menggila yang telah diadakan di Tottenham. Demonstrasi telah diadakan disebabkan tindakan polis tempatan menembak mati seorang lelaki tempatan, Mark Duggan dalam kejadian tembak-menembak sebelum berlaku demonstrasi tersebut.

Bangunan sedang terbakar hangus dan menyebabkan kemusnahan harta benda.

Salah seorang yang menyertai demonstrasi sedang membaling objek kepada anggota polis. Takkan polis nak tunggu dan duduk diam dibaling dengan objek??Banyak harta benda talah musnah.

Seorang wanita bersama-sama keluarganya menyelamatkan diri.


Kedai lelaki ini telah dirompak dan dicuri. Ini adalah hasil daripada demonstrasi jalanan ataupun dikenali di Malaysia sebagai "Bersih". Jika tidak dihalang Bersih 2.0 pada hari itu, ada jaminan tidak berlaku seperti ini??


Kita lihat apa yang telah berlaku di luar negara akibat demonstrasi jalanan yang dilakukan, Kita perlu mengambil iktibar dan pengajaran. Jangan nak berpolitik sampai semua musnah dan hancur. Kita doakan kesejahteraan dan keselamatan pelajar Malaysia di sana.

Ahmad Wafi Bin Sahedan

PMK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...