Pages

Saturday, April 14, 2012

GEMPAR!!! PENGEBUMIAN DI DATARAN MERDEKA!!!

Kenapa perlu wujud pengebumian DS Najib dan Ds Khaled Nordin??? 

          Saya hanya tersenyum dan menggelengkan kepala apabila melihat gambar di atas. Apakah tujuan mereka menggunakan kaedah seperti di atas? Saya tidak pernah  melihat lagi kaedah dan cara yang yang begitu pelik digunakan oleh pelajar pembangkang petang tadi dengan membawa 2 gambar pemimpin negara iaitu DS Najib Razak dan Ds Khaled Nordin sambil dikalungkan dengan kalungan bunga dan juga batu nisan.

         Seperti yang dimaklumkan di mana-mana sumber, hanya terdapat 300 orang sahaja pelajar yang hadir menyertai demonstrasi Pemansuhan PTPTN pada petang tadi berbanding sasarannya ialah sebanyak 5000 orang. Nampakknya kehadiran para peserta adalah tersasar jauh. TAHNIAH ANAK MUDA MALAYSIA YANG MENOLAK DEMONSTRASI INI!!!

         Untuk pengetahuan rakan-rakan, sehingga ke hari ini terdapat lebih kurang 1.9 juta orang peminjam PTPTN. Nampaknya demonstrasi ini gagal dan saya yakin dan percaya bahawa rakyat Malaysia faham tentang konsep HUTANG. MASUK TANDAS AWAM PADA HARI INI PUN KENA BAYAR 30 SEN. 

        Rakan-rakan boleh menilai tentang kematangan mereka ini dengan menggunakan kaedah dan cara seperti ini. Adakah ini yang dimaksudkan dengan PENDIDIKAN DEMOKRASI??? Ataupun mereka ini mendapat arahan daripada pihak-pihak tertentu?? Sudah-sudahlah diperkudakan oleh parti pembangkang. Berdirilah atas kaki mahasiswa!!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...