Pages

Saturday, April 14, 2012

GEMPAR!!! PENGEBUMIAN DI DATARAN MERDEKA!!!

Kenapa perlu wujud pengebumian DS Najib dan Ds Khaled Nordin??? 

          Saya hanya tersenyum dan menggelengkan kepala apabila melihat gambar di atas. Apakah tujuan mereka menggunakan kaedah seperti di atas? Saya tidak pernah  melihat lagi kaedah dan cara yang yang begitu pelik digunakan oleh pelajar pembangkang petang tadi dengan membawa 2 gambar pemimpin negara iaitu DS Najib Razak dan Ds Khaled Nordin sambil dikalungkan dengan kalungan bunga dan juga batu nisan.

         Seperti yang dimaklumkan di mana-mana sumber, hanya terdapat 300 orang sahaja pelajar yang hadir menyertai demonstrasi Pemansuhan PTPTN pada petang tadi berbanding sasarannya ialah sebanyak 5000 orang. Nampakknya kehadiran para peserta adalah tersasar jauh. TAHNIAH ANAK MUDA MALAYSIA YANG MENOLAK DEMONSTRASI INI!!!

         Untuk pengetahuan rakan-rakan, sehingga ke hari ini terdapat lebih kurang 1.9 juta orang peminjam PTPTN. Nampaknya demonstrasi ini gagal dan saya yakin dan percaya bahawa rakyat Malaysia faham tentang konsep HUTANG. MASUK TANDAS AWAM PADA HARI INI PUN KENA BAYAR 30 SEN. 

        Rakan-rakan boleh menilai tentang kematangan mereka ini dengan menggunakan kaedah dan cara seperti ini. Adakah ini yang dimaksudkan dengan PENDIDIKAN DEMOKRASI??? Ataupun mereka ini mendapat arahan daripada pihak-pihak tertentu?? Sudah-sudahlah diperkudakan oleh parti pembangkang. Berdirilah atas kaki mahasiswa!!!

INI SATU PENGHINAAN YANG AMAT SANGAT...

Adakah ini perbuatan atau tindakan yang betul?


KECEWA DAN SEDIH. Itu sahaja boleh diungkapkan semasa demonstrasi Anti-PTPTN yang berlangsung di ibu negara sebentar tadi. Persoalan yang saya ingin lontarkan adalah, adakah wajar tindakan meletakkan kalungan bunga kepada dua pemimpin negara kita iaitu YAB Dato' Seri Najib Tun Abd Razak, Perdana Menteri Malaysia dan YB Dato' Seri Mohamed Khaled Nordin, Menteri Pengajian Tinggi?? Dua pemimpin negara kita tersebut  ialah orang yang beragama Islam tetapi orang yang beragama Islam sendiri mengangkat gambar kedua-dua pemimpin sambil dikalungkan dengan kalungan bunga. Di manakah sensitivi agama mereka ini? Kepada rakan-rakan, JIKA KITA TIDAK BERSETUJU DENGAN DASAR-DASAR KERAJAAN, KAEDAH DIPLOMASI MASIH BOLEH DIGUNAKAN DAN BUKANNYA KAEDAH POPULIS SEPERTI INI. Jom klik SINI untuk lebih lanjut.

DEMO ANTI-PTPTN : MANA KESUDAHANNYA??
Dikhabarkan esok akan diadakan Demo Anti PTPTN. Saya bersetuju bahawa kita perlu memperbaikki mutu perkhidmatan PTPTN tetapi tidaklah sehingga menghapuskan PTPTN. Mari kita bersikap terbuka dan bukannya terus menghukum dengan penghapusan PTPTN. Maklumat yang saya dapat , Klik SINI.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...