Pages

Saturday, May 12, 2012

PAKATAN RAKYAT BOLEH MENDAPAT 51% BERBANDING BN HANYA 49% ???
Sekitar 49 peratus pengundi memilih Barisan Nasional (BN) sebagai parti keutamaan mereka menjelang Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), yang disebut-sebut akan diadakan bulan depan, berbanding 21 peratus yang mahu mengundi Pakatan Rakyat (PR).

Bagaimanapun hasil kajian yang dikendalikan baru-baru ini, dua minggu sebelum perhimpunan Bersih 3.0 28 April lalu, juga mendapati 30 peratus pengundi tidak pasti parti yang menjadi keutamaan mereka - yang dikategorikan sebagai pengundi atas pagar.

Dengan perkembangan itu, pengundi atas pagar dilihat mengalami peningkatan kali ini berbanding PRU12 dan dijangka akan memainkan peranan penting dalam menentukan kemenangan sesebuah parti pada PRU13.

Kajian itu dikendalikan oleh Pusat Kajian Demokrasi dan Pilihan Raya UM antara 31 Mac dan 15 April lalu melibatkan 2,282 pengundi berdaftar di Semenanjung

PENGUNDI ATAS PAGAR MASIH LAGI MEMAINKAN PERANAN PENTING PADA PRU KALI KE-13 INI. 

BUATLAH PILIHAN YANG TEPAT SEMASA PENGUNDIAN PADA PRU KE-13 INI..:)

UMNO AKAN MENANG ATAU TIDAK BERGANTUNG PADA......

United Malays National Organisation (UMNO)

100K yang hadir dan membanjiri Stadium Bukit Jalil

Perhimpunan Aman di Stadium Bukit Jalil

Amanat Presiden UMNO

Tekun mendengar amanat kepimpinan UMNO


United Malays National Organisation (UMNO) ataupun dikenali sebagai Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu telah berusia 66 tahun pada hari ini. Parti UMNO yang telah menjadi tunjang atau tulang belakang Barisan Nasional (BN) sekian lamanya dalam mentadbir negara pastinya mencatat sejarah dalam berhimpun secara aman di Stadium Bukit Jalil dengan dihadiri seramai 100K lebih.

Pada pandangan saya sebagai orang muda, UMNO perlu melakukan transformasi tentang beberapa perkara untuk mengekalkan kemenangan atau menambahkan bilangan kerusi berbanding PRU ke-12.Antaranya

A) Calon yang diketengahkan perlulah orang yang dihormati oleh masyarakat dan mendapat sokongan masyarakat setempat.


B) Janji-janji pada PRU ke-12 yang telah dijanjikan oleh pihak UMNO terutamanya kepada mana-mana parlimen yang telah ditandingi perlulah diselesaikan ataupun dikurangkan.


C) Tidak wujud atau timbul istilah sabotaj dari dalam parti tetapi jentera pilihan raya perlulah memberikan sokongan padu terhadap calon yang telah dipilih.


D) Tarikh Pilihan Raya Umum ke-13 yang akan diumumkan mestilah bersesuaian mengikut keadaan politik dan ekonomi negara.

Jika 4 perkara ini dapat dilakukan oleh UMNO, InsyaAllah UMNO akan dapat kekalkan kemenangannya pada PRU kali ini.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...